2.560.243 nöjda kunder
Europas nr. 1 inom träningsutrustning
Lita på våra kunder.
Aktuellt finns 60.664 produktomdömen
hantelbaenke

Träningsbänk

köpa
på Europas nr. 1 för hemmaträning

Hantelträning, bygga styrka med skivstång och vikter, styrkekträna på träningsbänk. Stort utbud av träningsutrustning för styrketräning.

Trygg e-handel
Din beställning är krypterad med 256 bitars SSL.
77x i Europa hitta butik
stores
sortera efter
produkter per sida:
Visning
sida
Sport-Tiedje provar och testar varenda träningsmaskin. Sedan betygsätter vår testgrupp av idrottsvetare, elitidrottare och servicetekniker träningsmaskinerna i fråga. Betygen avser olika kategorier och därefter ges 1- 5 stjärnor. Sport-Tiedjes omdöme resp betygsättning på olika produkter ska underlätta för kunder att jämföra diverse träningsmaskiner och hitta rätt produkt som passar en bäst.
Utrustningen på träningsbänkar avser konstruktionssätt (t ex snedbänk, vågrät bänk el dyl), kvalitet på kuddar och dynor samt övriga delar som biceps-curlpult, transporthjul eller lyfthandtag.
Därutöver finns också tilläggsmoduler på några träningsbänkar som integrerade eller separat ställ inkl. skivstång och vikter. Träningsbänkar med bra utrustning bjuder på ökad komfort, bättre träningsmöjlighet och tryggare träningskänsla.
Bra justerbarhet på träningsbänkar avser anpassningsmöjligheterna av de enskilda modulerna. Men det är även funktionalitet och användarvänlighet på just justeringsmekanismer som ingår i betygsättningen. Bra justeringsmöjliheter ger ökad träningsvariation och bättre anpassning av träningsutrustningen efter användaren. Korrekta leder och vinklar optimerar träningsrörelser och förebygger fel hållning under träningen.
Det finns många olika övningar som kan utföras på just träningsbänkar. Därför är träningsbänkar ganska mångsidiga träningsredskap för variationsrik träning av olika muskelgrupper. Ställbara träningsbänkar samt tillbehör ger ännu fler träningsmöjligheter.
Robust, tillräckligt tjock ramkonstruktion ger bra stabilitet. Träningsbänkens vikt, fötter och utförande spelar också roll för bra kvalitet. Stabila träningsbänkar håller inte bara lång livslängd utan står hållfasta och stabila även under hård träning och ger en trygg och säker träningskänsla. Träningsbänkar av bättre kvalitet tål också tyngre belastningar med högre användarvikt resp träningsvikt.
upp
produkter per sida:
sida

Tänker du skaffa träningsbänk? Vi på Sport-Tiedje ger lite köpråd och tips!

Träningsbänken du bestämmer dig för borde bjuda på tillräckligt med övningsmöjligheter!

Träningsbänk med ställ
Hantelbank mit Ablage
Tänker du träna först och främst bänkpress med lång skivstång borde träningsbänken ha ett passande ställ eller stativ för säkrare och tryggare träning med just skivstång och fria vikter. Används hellre vanliga hantlar för styrkeövningar så behövs ett sådant ställ inte nödvändigtvis.
Multifunktionale 
Hantelbank
Multifunktionale Hantelbank
Tilläggsfunktioner samt kompletteringsmoduler som butterfly eller curlpult utökar övningsmöjligheterna för hemmaträning. Många träningsbänkar bjuder på bra justeringsmöjligheter och kallas även därför för multifunktionella träningsbänkar. Givetvis kan dessa träningsbänkar användas som normala, vågräta träningsbänkar samt vinkelbara snedbänkar (uppfällt ryggstöd, huvudet lutat uppått eller nedåt). Viktigt: Jämför de olika justeringsmekanismerna på diverse träningsbänkar. Utöver enkla låsmekanismer bjuder några tillverkare på högvärdiga låsanordningar som inte bara ger enklare, komfortablare hantering utan även bättre stabilitet.

Köpråd för träningsbänkar: Det är kvalitén som gör skillnad!

Hantelbank Polster
Hantelbank Polster
Träningsbänkens kvalitet är väsentligt och avgörande. Tänk på det inför köpet! Håll koll på att träningsbänken i fråga är tillverkad av bästa material och att den håller utmärkt utförande. Högvärdiga träningsbänkar kännetecknas av stabila ramkonstuktioner i stål och noggrann svetsning. Titta noga på just svetsningar när du är i butiken för att prova olika träningsbänkar. Dynor borde ha slittåliga klädslar i konstläder och tjock vaddering. Dynorna borde vara bra och stabilt fästade till träningsbänkens ramkonstruktion. De måste klara av hårdare belastningar just på kanterna.

Träningsbänkens belastbarhet och max användarvikt – vad tål en bra träningsbänk?

Handlar det om avancerade, ambitiösa och erfarna atleter borde träningsbänken vara mycket stabil och borde utmärkas av en hög belastbarhet. Men även om man är nybörjare borde max belastbarheten ligga på anständigt hög nivå så att det finns tillräckligt med utrymme för förbättringar och ökad styrkeförmåga eftersom då krävs också ökad belastbarhet. Det brukar anges max belastbarhet (användarvikt och träningsvikt) och bara max användarvikt (kroppsvikt av användaren).

Tillverkare av träningsbänkar: De viktigaste varumärkena

Fördelarna en Kettler träningsbänk bjuder på

Kettler Logo
Kettler träningsbänkar är ganska populära, de håller bra kvalitet och är mycket funktionella. Både för träning med skivstång och för hantelträning är en Kettler träningsbänkar helt optimal. Några träningsbänkar av populära och välkända kvalitetsmärket Kettler bjuder på omfattande träningsmöjligheter. Med moduler för bänkpress, latsdrag, butterfly och bencurl finns ett stort urval av övningar och förvandlar träningsbänkar liksom till små hemmagym. Både för nybörjare inom styrketräning eller träning med hantlar och för erfarna bjuder dessa träningsbänkar på enorm mångsidighet för diverse, variationsrika styrkeövningar. Stilig formgivning uppgraderar alla träningsrum, ger rolig träningsupplevelse och trygg träningskänsla.

Enastående kvalitet: Hoist. Träningsbänkar från Hoist. Proffs inom styrketräning!

Hoist Logo
Vill man verkligen få träningsutrustning i absolut förstklassig och enastående kvalitet samt kompromisslöst, utmärkt utförande så är produkterna från renommerade märket HOIST första valet! Hoist träningsutrustning övertygar genom helt fanastisk kvalitet - inte bara på gym eller träningsanläggningar på hotell eller spa - utan även i eget hem. Hoist träningsbänkar är perfekta träningsredskap för effektiv och ambitiös hemmaträning. Alla fritidsatleter och de som gillar hård träning kommer att vara nöjda med dessa Hoist träningsbänkar i excellent kvalitet och utförande. HOIST produkterna tillverkas i bästa material. Ramkonstruktionen är gjord i gediget stål med nogranna svetsningar. Dessa träningsbänkar utmärks av fenomenalt bra stabilitet och hållfasthet och en enorm belastbarhet. Idealiskt för träning med rejäla, tunga vikter.
Hoist Flat Bench
Hoist Flat Bench
Dynorna på Hoist träningsbänkar är gjorda i speciellt konstläder och är ganska slitstarka. Max livslängd garanterad, precis som max komfort och bra möjligheter för variationsrika styrkeövningar. Multifunktionsbänkar från Hoist bjuder på hållbara, säkra och enkla justeringsmekanismer. Ska det var en mycket belastbar träningsbänk så skulle vi rekommendera en fast, ej fällbar träningsbänk från Hoist. Den numera legendariska Hoist Flat Bench träningsbänken tål en max belastning på otroliga 450kg. Denna enorma stabilitet säkerställs genom den fasta, ej fällbara konstruktionen. Även vid intensiv träning på gym tål dessa träningsbänkar enorma belastningar. Om din träningsplan avser tränig med rejäla, tunga vikter då rekommenderar vi i alla fall Hoist!

Finnlo träningsbänk - praktisk, funktionell, stabil.

Finnlo Logo
En träningsbänk från märket Finnlo är perfekt för träning med fria vikter, hantel och skivstång med vikter. Finnlo träningsbänkar kan enkelt kompletteras med stativ eller skivstångsställ som ger ökad säkerhet och lättare hantering vid styrketräning med skivstång och fria vikter. Genom hög belastbarhet är Finnlo träningsbänkar ganska robusta och duger mycket bra för just hantelträning med tyngre vikter. En Finnlo träningsbänk är lätthanterlig och användarvänlig genom enkel justeringsmekanism för utförandet av alla gängse styrkeövningar. Finnlo träningsredskap utmärks av praktisk, funktionell konstruktion och bjuder på ett bra utbud av styrkeövningar.

Taurus träningsbänk för max performance.

Taurus Logo
En Taurus träningsbänk bjuder på allt som behövs för rejäl styrketräning: prestation! Taurus träningsbänkar upfyller alla krav och önskningar genom nytänkande i produktutvecklingen och innovativa konstruktioner; kontinuerliga förbättringar och optmimeringar, snygg och funktionell formgivning vid bäst funktionalitet. Utmärkt kvallitet och användarvänlighet. Man får verkligen valuta för pengarna. En Taurus träningsbänk bjuder in till rolig, variationsrik och effektiv styrketräning som ger resultat! En absolut lyckad kombination av form och funktion; ett praktiskt och prisvärt träningsredskap med tanke på kvalitén man får. Oasvett om Taurus träningsbänkar ska användas på gym eller annan proffsig, kommersiell verksamhet eller i privata hem - de uppfyller alla krav på lång livslängd vid intensivt, regelbundet bruk. Träningsbänken Taurus multigfunktionsbänk passar perfekt för allsidiga styrkeövningar. Som snedbänk går det bra att t ex målinriktat träna bänkpress för de övre bröstmusklerna. Används täningsbänken i omvänt läge för bänkpress så tränas de nedre bröstmusklerna extra bra. I Taurus sortimentet finns även träningsbänkar i utförande som nästan oförstörbar träningsbänk med normalt, vagrätt läge. En fast, ej fällbar, ej vinkelbar träningsbänk är idealisk träningsutrustning för ambitiösa atleter som ställer höga krav på sin träningsutrustning. Några utav Taurus träningsbänkar finns i kombination med nyttigt tillbehör. Köper man ett sådant set med exempelvis träningsbänk och vikter kan man spara en hel del pengar.

Sport-Tiedjes köpråd och produktomdöme: Så här går det till när vi testar och betygsätter produkter som träningsbänkar

Sport-Tiedje provar och testar varenda träningsmaskin. Sedan betygsätter vår testgrupp av idrottsvetare, elitidrottare och servicetekniker träningsmaskinerna i fråga. Betygen avser olika kategorier och därefter ges 1- 5 stjärnor (5 stjärnor är bäst). Sport-Tiedjes omdöme resp. betygsättning på olika produkter ska underlätta för kunder att jämföra diverse träningsmaskiner, träningsredskap och utrustning för att hitta rätt produkt som passar en bäst. För träningsbänkar är det dessa kriterier som ingår i vårt produktomdöme:
 1. Utrustning: Träningsbänkernas utrustning avser själva konstruktionen (t ex en ej vinkelbar, vågrät träningsbänk eller vinkelbar/ej vinkelbar snedbänk osv.) kvalitet på dynor och kuddar samt extra utrustning som tilläggsmoduler för t ex bicepsträning (biceps-curl), transporthjul eller lyfthandtag. Därutöver finns träningsbänkar med passande tillbehör (diverse moduler för fler målinriktade träningsmöjligheter) som t ex inbyggda eller fria hantelställ, skivstångsställ inkl hantel eller skivstång med vikter i set. En bra utrustad träningsbänk bjuder på allsidig styrketräning bra träningskomfort och ökad säkerhet. Sådan träningsutrustning ger en alldeles trygg och komfortabel träningskänsla så man har inte svårt att våga och prestera bäst..
 2. Stabilitet: En robust träningsbänk med tjock ramkonstruktion är förstås en ganska stabil sådan. Och det borde man faktiskt lägga märke till! Att träningsbänken håller bra stabilitet! Dessutom räknas också träningsbänkens vikt, ställytan och allmänt utförande. En stabil träningsbänk håller inte bara lång livslängd, den står alltid hållfast och säkert vid hårdaste belastningar och värsta träningen med tyngsta vikter. Den utmärks av mycket hög belastbarhet.
 3. Träningsvariation: Bjuder träningsbänken i fråga om många övningsmöjligheter så finns det ett gott om träningsvariation och därmed bra möjlighet för träning av diverse kroppspartier. Justerbara träningsbänkar och träningsbänkar med tilläggsmoduler får bättre betyg eftersom då får man mycket träningsvariation.
 4. Justeringsmöjlighet: Detta kriterium avser samtliga val och inställningar för bäst anpassning efter användaren och allsidga träningsmöjligheter. Många justeringsmöjligheter ger ökad variabilitet och variationsrikare träning. Korrekt vinklade leder optimerar övningsutförande och förebygger felaktiga kroppshållningar.
upp
Sport-Tiedje
Europas nr. 1 inom träningsutrustning
 • 48x TysklandBerlin, Bielefeld, Bochum, Bonn, Braunschweig, Bremen, Dortmund, Dresden, Düsseldorf, Duisburg, Essen, Frankfurt, Freiburg, Göttingen, Hamburg, Hannover, Karlsruhe, Kassel, Kiel, Köln, Leipzig, Lübeck, Mannheim, München, Münster, Nürnberg, Saarbrücken, Schleswig, Stuttgart, Wiesbaden, Würzburg
 • 12x i StorbritannienAberdeen, Batley, Camberley, Edinburgh, Glasgow, London, Manchester, Newcastle, Nottingham
 • 6x i NederländernaAmsterdam, Bodegraven, Den Haag, Eindhoven, Roosendaal, Rotterdam
 • 4x i ÖsterrikeGraz, Linz, Salzburg, Wien
 • 3x i SchweizBern, Lausanne, Zürich
 • 2x i BelgienAntwerpen, Bryssel
 • DanmarkKöpenhamn
 • PolenWarszawa
Sport-Tiedje Nyhetsbrev
Få rabattkupong värde 90,00 kr värdecheck*
* gäller minimiorder på 450,00 kr
Håll koll på Europas nr. 1 inom träningsutrustning
Följ oss på Facebook, Google+ och Co.
 • Facebook
 • Goggle+
 • YouTube
Betalningssätt
 • Paypal
 • VISA
 • Master Card
 • Faktura
 • postförskott
 • förhandsbetalning faktura
Samarbetspartners
 • DHL
 • UPS
 • FedEx
 • Spedition
© Sport-Tiedje GmbH 1984 - 2018
1) Endast vid betalning mot PayPal, postförskott, kreditkort, Klarna.
Välkommen till våra butiker
77x i Europa
Storemap
Sport-Tiedje
08-403 001 31
info@sport-tiedje.se